Welke keuzes zijn succesvol

Een belangrijke vraag en een essentieel onderdeel bij de totstandkoming van een kritische houding jegens je eigen acties om succesvoller te zijn.


Wat zijn keuzes

Een keuze is de uitkomst van afwegingen. Elke dag maken we duizenden van dit soort afwegingen, meestal onbewust. En gelukkig maar, anders zou je aan niets anders toekomen dan aan denken over kiezen. Maar wat nu als het een belangrijke keuze is. Wat nu als je keuzes maakt om richting te geven aan je werk, sport, liefdesleven, sociaal netwerk of in het kort: je leven.


Hoe maak je keuzes

Wetende dat keuzes ons alledaags leven volledig beheersen, is het een vanzelfsprekendheid geworden en daarin schuilt juist het risico dat je alle keuzes op de automatische piloot maakt. Op zich prima, maar lastig als je ze wil veranderen of beïnvloeden... dan moet je andere keuzes maken. Keuzes waarvan je wellicht niet eens bewust bent hoe en welke je vandaag maakt.


Het inventariseren van keuzemomenten, nu en in de toekomst, doe je door ze actief te benaderen. Anders gezegd kun je het eigen bewustzijn hieromtrent te vergroten. En dit kun je leren. Als je weet welke keuzes er zijn, kun je ze gaan beïnvloeden. In het bedrijfsleven is dit iets wat je wordt geleerd, maar we vergeten vaak dat wij ook als individu deze technieken kunnen toepassen in ons leven. Een business case maken is feitelijk niets anders dan keuzes ´afpellen´. Welke kansen zijn er, welke risico´s, waar ben ik goed in, waar is behoefte aan, wie is mijn doelgroep, wat levert het op, etc. Als je dit vertaalt naar je privé, dan krijg je vragen als: wat wil ik worden, wanneer heb ik succes, wie wil ik zijn, wat wil ik zijn, waarom, enz. (kijk ook eens naar deze techniek - SWOT). Allemaal essentiële vragen die mede bepalen hoe je leven loopt, en jij kan ze managen!


Een keuze maak je door alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.


Hier kun je zelf mee beginnen, maar waarom niet direct een jump-start? Als mens leren we het best door de kunst af te kijken, daarom is een coach, mentor of leraar voor veel mensen een effectieve manier om te leren. Een boek over kwantummechanica is een stuk moeilijker te begrijpen dan wanneer iemand het je uitlegt. Druk je tijd uit in geld, dus ken jij jezelf waarde toe voor elk uur dat je iets doet, dan zie je direct dat het aantal uur wat je bespaart door voor een expert te kiezen om je te helpen. Anders gezegd kun je dit benaderen als business case en kan het zomaar dat Coaching de goedkoopste optie is om je verder te brengen en succesvoller te laten zijn.


Voorbeeld: als jij je uurloon weet, weet je wat tijd jou 'kost'. Vrije tijd is welvaart en telt mee als kosten. Stel jij kost €15,- per uur en je besluit zelf je huis te schilderen omdat dit goedkoper is. Ervan uitgaande dat het je dit op 1/3e van de snelheid doet van een echte schilder, kost het je dus 3x meer tijd. Dat is 3x€15=€45,- per uur. In dit voorbeeld is een schilder dus goedkoper. Zo werkt het met alles en dus ook met het inhuren van een coach.


Succes

Ons Coachingsprogramma is exclusief ontwikkeld voor Totus en heet "de Success Course". Dit omdat het maken van keuzes bepalen in welke mate jij een succesvol gevoel overhoudt aan de genomen beslissing. Succes is een direct gevolg van keuzes. Daarom is geld niet bepalend voor succes, maar hoe je er mee omgaat en wat je er mee doet wel (keuzes). Sowieso is de link naar geld niet direct een uitkomst van succesvolle keuzes, hoewel geld bepaalt of je een dak boven je hoofd hebt en of je te eten hebt en daarmee een belangrijke basisbehoefte is (zie Maslow).


Uiteindelijk bepaal jij wat succes is, jij bepaalt grotendeels hoe je leven er uit ziet, jij hebt de regie in handen, leer hoe je deze eigenschappen kan benutten, leer keuzes te maken. Leer succesvol te zijn. Laat het je leren bij Totus Mediation & Life Coaching.


11 keer bekeken
Contact Totus Experts Mediation
  • Facebook
  • Instagram

2018 - Totus Mediation & Coaching

info@totusconsultancy.nl

071-3626895 | app 06-24807815

KvK 75618206 

BTW NL002064587B13

Crosspoint Offices Noordwijk

Jonckerweg 14, 2201 CZ - Nederland

webdesign by Totus Consultancy

LinkedIN.png