top of page

Hoe mediation zakelijke conflicten over taakuitvoering en SLA's kan oplossen

Iedereen die in de zakenwereld werkt, weet dat conflicten niet altijd te vermijden zijn. Of het nu gaat om meningsverschillen over de uitvoering van een taak, geschillen over het niet nakomen van Service Level Agreements (SLA's), of andere zakelijke oneffenheden, ze kunnen de productiviteit vertragen en relaties schaden. Gelukkig is er een oplossing: mediation.


Waarom Kiezen Voor Mediation?

Mediation is een vertrouwelijke en flexibele vorm van geschillenbeslechting, waarbij een onpartijdige derde partij, de mediator, partijen helpt om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen. Enkele voordelen zijn:

  • Kostenbesparend: Mediation kan vaak sneller en goedkoper zijn dan een juridische procedure.

  • Behoud van relaties: Door de focus op samenwerking kunnen zakelijke relaties intact blijven of zelfs versterkt worden.

  • Maatwerk: Oplossingen zijn afgestemd op de unieke behoeften van de partijen.


Een Scenario: Het SLA-geschil

Stel je voor: Bedrijf A en Bedrijf B hebben een overeenkomst waarin Bedrijf B belooft bepaalde diensten te leveren volgens vastgelegde Service Level Agreements. Als Bedrijf B deze SLA's echter niet haalt, kan dit leiden tot frustratie, verlies van vertrouwen en financiële schade.

In plaats van het inschakelen van juristen, kiezen beide bedrijven voor mediation bij Totus Mediation. De ervaren mediator creëert een open en vertrouwelijke omgeving waarin beide partijen hun zorgen kunnen uiten en samen naar oplossingen kunnen zoeken.

Misschien ontdekt Bedrijf A dat bepaalde externe factoren de prestaties van Bedrijf B hebben beïnvloed. Tegelijkertijd realiseert Bedrijf B zich dat ze duidelijker moeten communiceren over mogelijke vertragingen of problemen. Dankzij mediation kunnen ze samen een nieuwe SLA opstellen die voor beiden werkt.


Conclusie

Zakelijke conflicten, vooral die over taakuitvoering en SLA's, hoeven niet het einde te betekenen van een vruchtbare zakelijke relatie. Door te kiezen voor mediation bij Totus Mediation krijgen bedrijven de tools en begeleiding die ze nodig hebben om meningsverschillen op een constructieve manier op te lossen. En dat is een win-win voor iedereen!

Comments


bottom of page