top of page

Enkele handige toepassingen van ai ter ondersteuning van een mediator

Mediation is een delicaat proces waarbij twee of meer partijen tot een gezamenlijke overeenkomst komen met behulp van een neutrale derde partij: de mediator. Bij Totus Mediation erkennen we het belang van technologische vooruitgang en hoe deze de mediation kan ondersteunen. Eén van de meest belovende technologische ontwikkelingen van de laatste jaren is Artificial Intelligence (AI). Maar hoe kan AI de mediator ondersteunen in zijn of haar rol? Laten we enkele handige toepassingen verkennen.

ai in mediation door totus mediation in noordwijk
de digitale persoonlijk assistent

Agenda Planning

De tijdsinvestering voor een mediator kan aanzienlijk zijn, vooral wanneer je te maken hebt met grote zakelijke en publieke organisaties. AI kan als persoonlijke assistent dienen om automatisch vergaderingen in te plannen, rekening houdend met de beschikbaarheid van alle betrokken partijen.


Document Analyse

AI kan snel grote hoeveelheden informatie verwerken. Dit betekent dat het kan helpen bij het analyseren van eerdere communicatie of documenten om belangrijke aandachtspunten of conflictpunten te identificeren. Let er op dat het wel geanonimiseerd (AVG proof) dient te zijn!


Real-time Vertaling

In een steeds globaler wordende wereld kunnen mediationsessies deelnemers uit verschillende landen en culturen bevatten. AI kan helpen door real-time vertalingen aan te bieden, waardoor de communicatie vloeiender verloopt.


Notitie Assistentie

Tijdens sessies kan een AI-gestuurde notitie-assistent belangrijke punten, afspraken en actie-items vastleggen, zodat de mediator zich volledig kan concentreren op het gesprek.


Training en Scenario Analyse

AI kan helpen bij het creëren van gesimuleerde mediation scenario's voor training en oefening, gebaseerd op historische cases en data. Dit kan de mediator voorbereiden op verschillende uitdagingen.


De kracht van mediation ligt in het begrip, de empathie en het vermogen om partijen naar een gezamenlijke oplossing te begeleiden. Hoewel technologie nooit de menselijke aanraking in dit proces kan vervangen, kan het wel dienen als een krachtige tool in de gereedschapskist van de mediator. Bij Totus Mediation staan we altijd open voor innovaties die ons kunnen helpen bij het verbeteren van onze dienstverlening en het waarborgen van de best mogelijke uitkomsten voor alle betrokken partijen.

Comments


bottom of page